Thursday Apr 25, 2024

Україна створює Національну систему переходу на стандарти Альянсу

15 04

Протягом усього часу після саміту НАТО в Бухаресті у 2008 році, на якому вперше була озвучена офіційна позиція всіх союзників по Альянсу щодо надання можливості повноправного членства Україні в НАТО, в Брюсселі звертали увагу офіційного Києва на необхідності проведення глибоких і дієвих реформ у всіх сферах державного управління.

Таке реформування держави в першу чергу необхідно, щоб відповідати стандартам Організації Північноатлантичного договору для членства в ній.
І ось Уряд анонсує створення найближчим часом Національної системи переходу на стандарти НАТО з головною метою – прискорити процес отримання повноцінного членства в Альянсі.
За словами віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, планується прийняти спеціальне рішення Ради національної безпеки і оборони, яке безпосередньо стосуватиметься ключових заходів, необхідних для посилення євроатлантичних прагнень України та посилення внутрішньої роботи у цьому напрямку.
І це стосуватиметься не тільки Міністерства оборони, а й інших структур сектору безпеки і оборони країни, відповідальних за впровадження стандартів НАТО.
Як підкреслила Ольга Стефанішина, є цілий блок стандартів НАТО, який стосується захисту інформації, роботи з інформацією з обмеженим доступом, і саме тут відкривається широке поле для роботи відповідних інститутів держави.
В цілому, на сьогоднішній день в Україні вже введено 292 стандарти і керівних документів НАТО, а також виконано близько 19% необхідних угод зі стандартизації. І необхідно відзначити, що 1/3 із загальної кількості введених стандартів НАТО була впроваджена у державі за останніх 1,5 року.
В Уряді впевнені, що запуск Національної системи переходу на стандарти НАТО надасть Україні можливість прискорити свій шлях до повноправного членства в Альянсі.

15 04

Back to Top