Friday Apr 26, 2024

ПДЧ ДЛЯ УКРАЇНИ: ще один союзник Альянсу підтримує надання Плану дій щодо членства в НАТО

11 04

Країни Балтії, які з весни 2004 року є повноправними членами Північноатлантичного альянсу, та які постійно та цілеспрямовано підтримують Україну на шляху реформування не лише сектору національної безпеки, а й інших важливих інституцій держави, висловлюють думку, що офіційний Київ має отримати План дій щодо членства в НАТО найближчим часом.

Як вже повідомляв Urkaine to NATO, з такою заявою на цьому тижні виступив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсберґіс, який заявив, що у Вільнюсі ініціюють звернення до союзників щодо пропозиції про надання Україні Плану дій щодо членства (ПДЧ). І саме це питання зараз узгоджується з іншими країнами Балтії.
Підтримку такої ідеї вже висловила й Латвія – як зазначив міністр закордонних справ країни Едгарс Рінкевічс, Альянсу слід надати Україні ПДЧ.
«Україна вже протягом 15 років намагається приєднатися до НАТО шляхом отримання Плану дій щодо членства. Мабуть, вже таки час надати цей План Україні. Це буде як мінімум сигналом від НАТО, що українці не залишаться без підтримки», – заявив пан Рінкевічс, коментуючи ситуацію навколо ескалації з боку Росії на східних кордонах України.

11 04

Back to Top