Thursday Apr 25, 2024

МОЛОДЬ – МАЙБУТНЄ НАТО: в Альянсі покладаються на молодих людей, які поділяють цінності Організації

17 04

Під час весняної онлайн-конференції Атлантичного форуму заступник Генерального секретаря НАТО Мірча Джоане наголосив на важливому внеску молодих людей в розвиток НАТО.

За його словами, молоді фахівці відіграють вирішальну роль у формуванні майбутнього НАТО та відстоюванні цінностей Альянсу – свободи, демократії та верховенства права.
У останні роки молодь держав-членів Альянсу та країн-партнерів, у тому числі й України, бере активну участь у роботі НАТО. Прикладами цьому стали – перший у світі Молодіжний саміт Альянсу, участь молодих фахівців у розробці ініціативи НАТО 2030 та започаткування нової програми НАТО для молодих професіоналів.
Восени минулого року під час Молодіжного саміту НАТО Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звертаючись до молоді наголосив, що вона є лідерами завтрашнього дня у Альянсі, тому Стратегія НАТО-2030 – чудовий шанс для молодих людей, щоб убезпечити власне майбутнє та свободу.
Нині в рамках формату «Молоді лідери НАТО-2030», 14 молодих лідерів з різних держав-членів НАТО допомагають Генсеку Альянсу виробляти рекомендації для Стратегії НАТО-2030. Тож молодь стала учасником розробки головного документу, який спрямований на забезпечення безпеки держав-членів НАТО протягом наступного десятиліття та готовності Альянсу дати відповідь вже завтрашнім викликам.
Тому в Брюсселі наголошують на важливості єдності та міцних трансатлантичних зв’язків у побудові більш стійких суспільств та підтримці технологічних переваг НАТО.

17 04

Back to Top