Thursday Mar 28, 2024

США може посилити східний фланг НАТО

США може посилити східний фланг НАТО

У Вашингтоні готові посилити військову присутність у країнах НАТО у Східній Європі на випадок нового вітку ескалації ситуації навколо України з боку Росії.

 

Як зазначила прес-секретар Білого дому Джен Псакі, після початку агресії РФ проти України у 2014 році чимало союзників по НАТО у Східної Європи висловлювали думки щодо посилення військової присутності та додаткового розгортання військ.

За словами Джен Псакі,  питання розгортання американських сил на східному фланзі НАТО, якщо Росія вирішить вторгнутися в Україну, розглядається.

На тему:  Треба зазначити, що саме цю тему президент США Джо Байден порушував під час віртуальної зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним 7 грудня. Путін в свою чергу висунув вимогу щодо не вступу України до НАТО.

 

Вчора, 13 грудня, відбулася зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС – головною темою була ситуація довкола України. Зокрема, міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що потенційне вторгнення Росії в Україну стало би безпрецедентною подією, і Захід має бути готовий відреагувати на це дуже жорстко та не піддаватись на вимогу Кремля відмовити Україні у майбутньому членстві в НАТО.

Back to Top