Thursday Apr 25, 2024

США і Німеччина й надалі підтримуватимуть територіальну цілісність та прагнення України приєднатися до НАТО

16 07

Як відомо, після того як Президент України Володимир Зеленський зустрівся з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у понеділок, 13 липня у Берліні, де сторони обговорили низку важливих питань щодо національної безпеки України, очільниця уряду Німеччини відбула з останнім офіційним візитом до Сполучених Штатів Америки, адже восени вона піде зі своєї посади.

Вчора напередодні зустрічі лідерів США та Німеччини у Вашингтоні Володимир Зеленський у своєму Twitter закликав їх не обмінювати цінності й безпеку на економічні інтереси та не домовлятися про Україну без України.
За підсумками спільної прес-конференції лідерів США та Німеччини, Джо Байден заявив, що Росія не повинна використовувати енергетику як зброю.
А Сполучені Штати і Німеччина будуть підтримувати територіальну цілісність та євроатлантичні прагнення України.
«Ми продовжимо виступати на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, її євроатлантичних прагнень», – підкреслив президент США Байден. При цьому він наголосив на важливості продовження реформ в Україні.
А канцлер Німеччини Ангела Меркель підкреслила, що газопровід «Північний потік 2» не стане заміною транзиту енергоносія територією України.

16 07

Back to Top