Friday Apr 19, 2024

РЕФОРМИ ТА ПЛАН ДІЙ ЩОДО ЧЛЕНСТВА

10 02

Київ і Брюссель обговорили подальші кроки України на шляху євроатлантичної інтеграції: Генеральний секретар Єнс Столтенберг підкреслив, що двері НАТО відчинені й Альянс повністю підтримує євроатлантичні прагнення України, а Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що мета України — членство в НАТО, й український Уряд зробить все можливе для досягнення цієї мети.

В рамках робочого візиту до Бельгії Денис Шмигаль зазначив, що Україна впроваджує реформи, які, в тому числі, спрямовані на модернізацію сектору безпеки й оборони, а також посилює верховенство права та боротьбу з корупцію, яка є одним з першочергових пріоритетів.
Генеральний секретар в черговий раз наголосив про важливий внесок України у місії та операції НАТО та підкреслив, що отриманий влітку 2020 року статус партнера з розширених можливостей поглибить співпрацю між Україною та НАТО. В свою чергу Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що на сьогодні короткостроковою стратегією України є отримання Плану дій щодо членства в НАТО.
«Ми хочемо не відставати від Грузії та в ідеалі отримати ПДЧ разом з Грузією», – заявив Прем’єр-міністр України в штаб-квартирі НАТО.
Денис Шмигаль запевнив Генерального секретаря НАТО, що Президент, Уряд та Парламент України із залученням громадянського суспільства активно взаємодіють для реалізації євроатлантичного вектору розвитку держави. Одним із результатів такої взаємодії є ухвалення Законів України «Про оборонні закупівлі» та «Про розвідку», що надало суттєвого поштовху практичному співробітництву України з НАТО.
Сторони також обговорили ситуацію з безпекою в Україні та в Чорноморському регіоні. Генерального секретаря НАТО Єнс Столтенберг в черговий раз підтвердив повну підтримку НАТО територіальної цілісності та суверенітету України, зазначивши, що Альянс буде й надалі активізувати свою присутність у Чорноморському регіоні.

10 02

Back to Top