Saturday Apr 20, 2024

НАВЧАННЯ В ЕСТОНІЇ: Союзники навчаються спільно діяти під час суворих зимових умов

15 02

В Естонії закінчилися навчання «Зимовий табір», в яких було задіяно понад 600 військовослужбовців з підрозділів Сил оборони країни і багатонаціональної бойової групи НАТО, розгорнутої в естонському місті Тапа.

Натовський підрозділ налічує майже 1000 солдатів і до його складу на ротаційній основі входять військовослужбовці з Франції, Данії та Великої Британії. На сьогоднішній день якраз британські військові знаходяться в Естонії (данські солдати ще на початку січня цього року передали естафету служби у складі бойової групи колегам з Великої Британії).
Багатонаціональні бойові групи НАТО були розгорнуті ще в 2017 році в Естонії, Латвії, Литві та Польщі. Подібна ініціатива НАТО була прийнята на Варшавському саміті у 2016 році та передбачає наявність військових підрозділів союзників у країнах Східної Європи.
В ході навчань, які тривали весь минулий тиждень, союзниками відпрацьовувалися спільні дії та застосування британської військової техніки в складних зимових умовах. Необхідно зауважити, що температура під час навчань трималася на рівні рівні -20 по Цельсію. Тому, як було зазначено, солдати вдосконалили вміння діяти в найскладніших погодних умовах.
Командир бойової групи НАТО підполковник Джим Хендфілд зазначив, що британські солдати, тренуючись у суворих та невідомих для них умовах, впевнюються у своїх здібностях успішно діяти в будь-якій ситуації, що у кінцевому підсумку позитивно впливає на боєздатність бойової групи та її спроможність забезпечувати безпеку союзників.

15 02

 

Back to Top