Sunday Apr 28, 2024

Пріоритет НАТО: ППО для України

Перед початком засідання Контактної групи щодо України у так званому форматі «Рамштайн» та Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що союзники та партнери обговорять як посилити та у подальшому підтримувати Україну, а також шляхи зміцнення оборони Альянсу, зокрема шляхом поповнення арсеналів та захисту критичної інфраструктури.

Генсек НАТО Столтенберг зазначив, що союзники обов’язково розглянуть питання щодо надання Україні систем протиповітряної оборони для захисту від російських ракетних ударів – це буде одним з головних пріоритетів на порядку денному. Адже на думку Генсека, Україна потребує ще більшої кількості різних типів систем ППО. «Потрібні різні типи систем ППО – малої дальності, великої дальності, системи ППО проти балістичних ракет, крилатих ракет, дронів, різних систем для різних завдань», – вважає Столтенберг.

“Ми розглянемо, як збільшити підтримку України, і головним пріоритетом буде посилення протиповітряної оборони України”, – сказав Столтенберг.

Back to Top