Monday Apr 29, 2024

Фінансова підтримка України триватиме

Світовій банк, МВФ та Україна сьогодні, 12 жовтня, обговорюють потреби нашої країни у фінансуванні, пріоритети підтримки основних послуг під час війни, а також проєкти з пріоритетного відновлення та реконструкції.

Також стало відомо, що Україні в найкоротші терміни отримує $4,5 млрд фінансової допомоги від США – саме таку суму два тижні тому схвалив Конгрес  на пряму бюджетну підтримку офіційного Києва. За словами міністра фінансів США Дженнет Єллен, загальна економічна допомога Сполучених Штатів Україні вже сягнула $13 млрд. Однак США продовжать фінансову підтримку України та закликають міжнародних партнерів активізуватись і робити більше у цьому напрямку.

«Дозвольте мені чітко сказати: міжнародна підтримка України – це колективні зусилля. Ми закликаємо наших партнерів і союзників приєднатися до нас, виконуючи свої обіцянки Україні, та активізувати зусилля – як для того, щоб допомогти Україні продовжувати надавати основні державні послуги, так і для того, щоб допомогти Україні почати розбудову та відновлення», – заявила Дженнет Єллен.

Back to Top