Friday Apr 26, 2024

ПОЗИЦІЯ СОЮЗНИКІВ: НАТО має відкинути вимоги Кремля щодо політики розширення

Союзники по НАТО мають відкинути вимоги президента РФ Володимира Путіна, які виключають подальше розширення НАТО, особливо в частині, що стосується заперечень щодо приєднання до Північноатлантичного альянсу. Адже, як вважає міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас, такі вимоги порушують міжнародне право і не принесуть жодної стабільності в регіон, а скоріше. дестабілізують його. Також пан Анушаускас підкреслив, що на сьогодні ситуація з безпекою не змінилася на краще і залишається складною. До того ж Росія продовжує акумулювати сили біля кордонів України.

Але міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас впевнений, що «в України є як можливості, так і сили, щоб серйозно протистояти та захищати свій суверенітет».

Ukraine to NATO нагадує, що відповідно до 17 грудня у проєкті «договорів», які Кремль хоче підписати з Північноатлантичним альянсом та з США,  пропонується країнам НАТО взяти на себе зобов’язання, що «виключають подальше розширення НАТО, у тому числі приєднання України, а також інших держав». 

На це у НАТО заявили, що діалог з РФ має базуватися на ключових принципах та документах щодо європейської безпеки та відбуватися в консультаціях з європейськими партнерами НАТО, такими як Україна.

Back to Top