Thursday Apr 25, 2024

ПІДСУМОК ПАРЛАМЕНТСЬКОЇ АСАМБЛЕЇ НАТО: Альянс наголошує на підтримці України

18 05

В останній день весняної сесії Парламентської Асамблеї НАТО заступник Генерального секретаря Альянсу Мірча Джоане детально зупинився на ключових моментах Ініціативи НАТО 2030 та наголосив на необхідності зміцнення єдності та солідарності союзників і прискорення адаптації та підготовки Північноатлантичного альянсу до майбутнього.

За словами пана Джоане, на саміті НАТО, який відбудеться вже за лічені тижні – 14 червня – в основу порядку денного будуть покладені саме ті питання, які є наріжним стрижнем Ініціативи НАТО 2030. Насамперед, це посилення колективної оборони та зосередження союзників на їх стійкості до сучасних викликів та загроз. До речі, серед таких сучасних загроз НАТО розглядає негативні наслідки зміни клімату для глобальної безпеки. І це питання буде розглядатися на саміті Альянсу в Брюсселі.
Також під час виступу на пленарному засіданні Парламентської Асамблеї Мірча Джоане зазначив, що НАТО завжди буде підтримувати своїх партнерів – Україну та Грузію.
«Наша позиція очевидна: ми ніколи не визнаємо анексію Криму, будемо підтримувати наших партнерів в Україні і в Грузії, щоб допомогти їм протистояти величезному тиску з боку Росії», – наголосив заступник Генерального секретаря Альянсу Мірча Джоане.

18 05

Back to Top