Monday Apr 29, 2024

Очікуємо на збільшення військової допомоги

На третій зустрічі Консультативної групи з оборони України, так званої «Рамштайн-3», проведення якої заплановано на завтра, 15 червня у Брюсселі, міністри оборони країн, які надають військову допомогу Україні, (а це – понад 45 держав), планують обговорити збільшення подальших обсягів цієї допомоги. За словами очільника Пентагону Ллойда Остіна, США, союзники по НАТО та партнери Альянсу зосереджені на тому, щоб переконатися, що «чи все необхідне ми надаємо Україні, щоб вона могла надійно захистити себе найближчими місяцями та роками, у тому числі від невиправданого та неспровокованого нападу Росії». Також міністр оборони США зазначив, що Вашингтон та його партнери по всьому світу готові й надалі надавати Україні всю необхідну зброю і допомогти досягти успіху у війні проти РФ.

Довідка Ukraine to NATO

26 квітня на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині відбулася зустріч міністрів оборони країн НАТО та партнерів. Головна мета – надання військової допомоги для України у відбитті російської агресії. Тоді понад 30 країн зголосилися виділити $5 млрд на військову допомогу Україні.

За підсумками другої зустрічі Контактної групи з питань оборони України, яка відбулася 23 травня, ще 20 країн погодилися надавати додаткову безпекову допомогу Україні. Зокрема, Данія зголосилась передати Україні протикорабельні ракети Harpoon, а Чехія — гелікоптери, танки та ракетні системи.

Back to Top