Monday Apr 29, 2024

Депутатський корпус НАТО: «Стіймо з Україною!»

Сьогодні, 30 травня, Парламентська асамблея НАТО одноголосно схвалила декларацію під назвою «Стіймо з Україною» – парламентарі країн Альянсу наголосили на непохитній підтримці незалежності та територіальної цілісності України та закликали суттєво збільшити поставки військової техніки, яку потребує українська армія та посилити санкції проти Росії, в тому числі припинити імпорт енергоносіїв.

Стосовно постачання озброєння, делегати Асамблеї зазначили, що союзники мають надати Україні необхідні артилерійські системи, а також комплекси ППО,  протикорабельні ракети, а також значно збільшити рівень обміну розвідувальними даними.

Декларація також закликає країни Альянсу посилити гуманітарну та фінансову допомогу Україні та підтримати Україну на її шляху до НАТО.

Асамблея також закликала лідерів Альянсу під час саміту НАТО, який відбудеться у  Мадриді наступного місяця, «чітко визначити зловмисний ревізіонізм та агресивні дії Росії як найбільш безпосередню та основну загрозу євроатлантичній безпеці» та врахувати цей тезис в оновленої Стратегічної концепції НАТО.

Back to Top