Friday Apr 26, 2024

НАТО І ЧОРНЕ МОРЕ: Альянс забезпечить безпеку в регіоні

06 07 21

У Чорному морі тривають українсько-американські військові навчання Sea Breeze 2021: українські військові та їхні колеги з країн НАТО відпрацьовують питання бойового злагодження та взаємодії напередодні активної фази навчань.

Навчання Sea Breeze – це багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборони і військових відносин між Міністерствами оборони США і України. Sea Breeze 2021 стали наймасштабнішими за кількістю залученого особового складу, військових кораблів і техніки навчаннями за всю історію їх проведення.
Цього року головною легендою багатонаціональних навчань є проведення міжнародної морської операції з безпеки в кризовому регіоні відповідно до стандартів НАТО.
І як підкреслюють в НАТО, Альянс і після проведення навчань продовжить зберігати свою присутність в Чорному морі для підтримки союзників і партнерів, а також для забезпечення безпеки в регіоні. В Альянсі також підкреслюють, що НАТО займає тверду позицію з питання свободи судноплавства і того, що Крим – це Україна.

06 07 21

Back to Top