Tuesday Apr 23, 2024

ДОКУМЕНТАЛЬНА ПІДТРИМКА: Литва та Польща докладатимуть усіх зусиль, аби Україна вступила до НАТО та ЄС

07 07 21

У Литві стартувала Міжнародна конференція з питань реформ в Україні.

Головна мета Ukraine Reform Conference – експертне обговорення прогресу реформ в Україні. Конференція заснована у 2017 році та є платформою, яка об’єднує українських і міжнародних державних діячів, експертів з країн ЄС, НАТО, G7 і громадянського суспільства для аналізу підсумків процесу реформування в Україні та обговорення подальших пріоритетних кроків і перспектив у цьому напрямку.
Сьогодні міністри закордонних справ країн Люблінського трикутника – України, Литви та Польщі – вже підписали Декларацію про спільну історичну спадщину та спільні цінності. В цьому документі наші партнери – Литва та Польща підтверджують, що докладатимуть усіх зусиль, аби Україна стала членом НАТО та ЄС.
Також підписано Дорожню карту розвитку Люблінського трикутника, яка охоплює різні сфери співпраці – від економіки до протидії гібридним загрозам.
Крім того, сторони підписали План заходів з протидії дезінформації – в цьому документі три країни Люблінського трикутника взяли зобов’язання поєднати зусилля зі спільної боротьбі проти дезінформації, а також створити всі умови для того, щоб й інші країни могли користуватись українським досвідом протидії російської дезінформації.

07 07 21

Back to Top