Saturday Apr 27, 2024

Міністри оборони Альянсу обговорили підвищення готовності та можливостей союзників

03 06 21

Однією з головних тем, яка виносилась на сьогоднішню зустріч міністрів оборони НАТО, стало обговорення подальших дій союзників щодо Афганістану.

Було підкреслено, що підтримка афганського народу, уряду та сил безпеки є найкращим способом сприяння НАТО мирним зусиллям. Альянс і надалі продовжить сприяти посиленню потенціалу місцевих структур безпеки. У зв’язку з цим, у Брюсселі розглядають різні можливості щодо того, яким чином НАТО зможе посприяти отриманню військової освіти або іншому навчанню афганських військових поза межами Афганістану.
В рамках зустрічі глав оборонних відомств Альянсу розглядалися також питання, які будуть виноситися на саміт НАТО, запланований на 14 червня. По-перше, це стосується планів зміцнення єдності всіх членів альянсу в контексті подальшого зміцнення колективної оборони.
Союзники також підкреслюють важливість швидкої та повної військової адаптації Альянсу до сучасних викликів і загроз. І одним з найважливіших елементів цієї політики є постійне підвищення бойової готовності та можливостей союзників, а також інвестиції в оборону на необхідному рівні.

03 06 21

Back to Top