Friday Apr 19, 2024

ПЕРШІ СЕРЕД ПАРТНЕРІВ: Київ отримає оновлений пакет Цілей партнерства Україна-НАТО

31 05 21

Київ та Брюссель під час засідання Комітету з партнерств та колективної безпеки НАТО у форматі Процесу планування та оцінки сил з Україною підтримали новий пакет Цілей партнерства Україна-НАТО.

Цей документ буде направлений на розгляд Північноатлантичної Ради.
Отже, Україна першою серед країн-партнерів Альянсу отримає оновлений пакет Цілей партнерства Україна-НАТО, який містить завдання і заходи до 2025 року. В рамках цього документу уточнюються внески України до програми «Партнерство заради миру», а також інших операцій та місій НАТО. Оновлений документ містить і інші аспекти щодо подальшого реформування оборонного сектору та реформ в української армії.
Як наголошують у Брюсселі, Україна залишається найбільш важливим партнером НАТО. І Альянс продовжує допомагати Україні у здійсненні необхідних реформ та розвитку спроможностей сил безпеки та оборони.
Треба зазначити, що саме досягнення взаємосумісності з НАТО є однією з ключових умов вступу України до Північноатлантичного альянсу. І участь України в Процесі планування та оцінки сил є гарним підґрунтям щодо успішного втілення в життя необхідних реформ в секторі нацбезпеки та оборони.
За словами заступника Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолія Петренка, саме Процес планування та оцінки сил є одним із найбільш дієвих інструментів наближення України до стандартів НАТО,а також подальшого розвитку спроможностей Збройних Сил та набуття взаємосумісності з Альянсом.

31 05 21

Back to Top