Sunday Apr 28, 2024

Країни Заходу продовжують допомагати Україні протистояти російському вторгненню

Україна отримає додаткові $1,83 млрд військової допомоги – такий головний підсумок зустрічі в Копенгагені на рівні міністрів оборони. Ця конференція, ініціатором якої стали Велика Британія та Данія, стала логічним продовженням так званого формату «Рамштайн», під час якого союзники та партнери по НАТО домовилися посилювати подальшу військову допомогу Україні.

Цього разу у Копенгагені сторони домовилися про створення фонду для збільшення фінансування виробництва зброї – його очолить Велика Британія. Також британський міністр оборони Бен Воллес оголосив, що Лондон надішле ще більше реактивних систем залпового вогню та керованих ракет в Україну до раніше наданих. Воллес підкреслив, що країни Заходу продовжують допомагати Україні протистояти російському вторгненню попри марні сподівання Кремлю про припинення такої підтримки.

За словами Воллеса, Україна може також розраховувати на розширення місії з підготовки військових – Лондон готовий забезпечити підготовку більшої кількості українських солдатів, ніж раніше планувалося. Нагадуємо, що зараз у Великий Британії українці проходять базову військову підготовку – протягом 4 місяців заплановано навчити загалом 10 тисяч солдатів, з яких майже половина або вже пройшли тренування, або якраз знаходяться на британських полігонах.

Про участь у підготовці українських військових оголосили також Фінляндія, Швеція, Канада, Данія і Норвегія.

«Наша безперервна підтримка надсилає дуже чітке повідомлення: Британія та міжнародна спільнота стоятимуть пліч-о-пліч, надаючи військову допомогу Україні, щоб допомогти їй захиститися від російського вторгнення», – підкреслив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Back to Top