Monday Apr 29, 2024

Arm Women Now – однострій для жінок

На цьому тижні команда Arm Women Now – проєкту щодо виробництва військової форми для жінок, який заснувала депутатка Київради Ірина Никорак, презентувала жіночий однострій та війську амуніцію на всі сезони. Нагадаємо, що за офіційними даними зараз Україну захищає понад 60 тисяч жінок.

Також  команда Arm Women Now презентувала спідню білизну, термоодяг, взуття, шолом та бронежилет, які спеціально розроблені з урахуванням жіночої анатомії. Бронежилет розробила українська компанія «Балістика». На перший погляд, він нічим не відрізняється від звичайного. Утім, всередину додали спеціальну демпферну систему, яка враховує жіночу анатомію. Завдяки цьому його комфортніше носити. А разом із тим посилюється ефективність захисниці на завданні.

Нині усі комплекти військової форми від Arm Women Now знаходяться на офіційному експериментальному тестуванні в Міністерстві оборони України. Упродовж двох місяців форму експлуатуватимуть. Після цього стандарти жіночої військової форми необхідно буде прописати та внести їх до чинного законодавства.

«Ми як волонтерська організація поставили перед собою дуже амбітну мету — своїми силами одягнути всіх жінок на передовій», — підкреслює Ірина Никорак.

До речі, під час презентації жіночої військової форми у режимі відеоконференції до українських жінок-військовослужбовців звернулася директор Центру інформації і документації НАТО в Україні  Вінета Кляйне, яка зазначила, що саме в арміях країн Північноатлантичного альянсу на рівність прав жінок і чоловіків звертається особлива увага. Отже, розробка та подальше впровадження в української армії військової форми, яка виготовляється безпосередньо  для жінок, є свідченням, що Україна успішно просувається на шляху впровадження стандартів НАТО в усі сфери діяльності Збройних Сил.  І до речі,саме  команда Arm Women Now  першими в Україні розробили лекала для бойового жіночого одягу та за стандартами НАТО почали відшивати війську форму для захисниць.

Back to Top