Thursday Apr 18, 2024

АЛЬЯНС У ПЕРСПЕКТИВІ: Сприяння ініціативі «НАТО 2030»

30 01

В Альянсі стартував політичний хакатон НАТО, до участі в якому долучилась небайдужа молодь з провідних університетів держав-членів Організації Північноатлантичного договору.

У Брюсселі вважають за потрібне проведення просвітницької і роз’яснювальної роботи з студентством, щоб молодь мала повне уявлення та здатність реагувати на виклики та загрози майбутнього. Сприяння сьогодні молодими людьми ініціативі «НАТО 2030» допомагає збудувати майбутню безпеку членів Альянсу та його партнерів.
«Завдяки «НАТО 2030» ми формуємо новий порядок денний, щоб забезпечити безпеку на наступне десятиліття та надалі. Для цього нам потрібні найкращі ідеї та найсміливіше мислення. Цим хакатоном ми залучаємо найяскравіший молодий розум нашого Альянсу – і я з нетерпінням чекаю ваших пропозицій», – зауважив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.
Розділившись на дві команди студенти протягом п’яти днів мають вирішити 5 тем хакатону:
1. Зміна повороту: роль НАТО в захисті та зміні міжнародного порядку, заснованого на цінностях.
2. Безпека повного спектру: підвищення стійкості до ризиків економічної безпеки.
3. Люди насамперед: захист населення в умовах сучасних конфліктів.
4. Інноваційні інновації: наступні кроки у технологічній співпраці союзників.
5. Менше – це більше: зменшення військових викидів вуглецю.
4 лютого 2021 року команди-учасниці представлять свої ідеї компетентному журі. Також молодіжні ідеї-пропозиції оцінить Інтернет-аудиторія, яка матиме можливість голосувати onlіne. Члени команди-переможниці в подальшому «відшліфують» свою ідею та доведуть, як вона позитивно може відобразитися на подальшій політиці Альянсу.
Трансляція «Нових ідей для НАТО 2030» буде проходити в прямому ефірі на веб-сайті НАТО 4 лютого 2021 року з 16:00 до 19:15.

Back to Top