Saturday Apr 20, 2024

УКРАЇНА-НАТО: Київ презентував власне бачення високотехнологічних проектів

УКРАЇНА-НАТО: Київ презентував власне бачення високотехнологічних проектів

В Брюсселі сьогодні, 26 жовтня, відбулось засідання Комітету Північноатлантичної ради НАТО з питань озброєнь – так звана Конференція національних директорів озброєнь. Ukraine to NATO нагадує, що цей майданчик був заснований ще у 1966 році і є вищим дорадчим комітетом Північноатлантичної ради Альянсу з питань озброєнь.

Конференція у першу чергу покликана сприяти багатонаціональному співробітництву щодо забезпечення взаємосумісності між військовими спроможностями у сфері озброєнь для удосконалення ефективності сил НАТО у всьому спектрі поточних та майбутніх операцій Альянсу. Однією з головних місій Конференції національних директорів з озброєння є координація політики НАТО у сфері розвитку озброєння і військової техніки.

Засідання проводяться два рази на рік, один із яких – за участю країн-партнерів. І сьогодні Україна брала участь у Конференції національних директорів з озброєння – нашу країну представляв заступник міністра оборони Олександр Носов. Україна презентувала власні бачення щодо високотехнологічних проектів, які дозволяють досягати  переваг над противником.

Також на Конференції обговорювалися інновації в оборонно-технічній сфері та трансформації у взаємодії з наукою й оборонно-промисловим комплексом і досягнення оптимального співвідношення воєнних потреб і бюджетних можливостей. Головував на Конференції генсек Альянсу Єнс Столтенберг, який зазначив, що це засідання є логічним продовженням розвитку тих домовленостей, що були досягнути під час нещодавньої зустріч міністрів оборони країн НАТО, яка відбулась 21 жовтня цього року.

Back to Top