Tuesday Apr 16, 2024

Україна-НАТО: міністри оборони Альянсу обговорять з Олексієм Резніковим подальшу підтримку України

Україна-НАТО: міністри оборони Альянсу обговорять з Олексієм Резніковим подальшу підтримку України

Завтра, 17 лютого, запланована зустріч міністра оборони України Олексія Резнікова з його колегами з країн НАТО. Міністри оборони країн-членів Північноатлантичного альянсу планують детально обговорити питання політичної і практичної підтримки України.

Як вважає генеральний секретарь НАТО Єнс Столтенберг, зустріч союзників з українським міністром оборони Резніковим є ще одним знаком дуже тісного партнерства та сильної підтримки, яку Альянс надає Україні.

За словами Олексія Резнікова, Україна вже отримала від партнерів – країн НАТО понад 2 тисячі тонн сучасного озброєння, в тому числі – переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin, протитанкові керовані ракети NLAW, переносні зенітно-ракетні комплекси Stinger та багато іншого. І як зазначає Резніков, Україна з кожним днем відчуває усе більшу підтримку іноземних партнерів.

 

Нагадаємо, що Литва відправила в Україну інструкторів для навчання українських військовослужбовців користування переносними зенітно-ракетними комплексами Stinger.

15 лютого прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Уряд надасть Україні кредит на $393 млн.

Прем’єр-міністр Великої Брітанії Борис Джонсон також поінформував, що Сполучене Королівство працює над пакетом військової підтримки та економічної допомоги для України через зростання загрози російського вторгнення та планує залучати до цього союзників по НАТО.

Back to Top