Monday May 06, 2024

Термінові дебати Європарламенту

Для того, щоб біженці з України мали можливість працювати в країнах, в які вони втекли від наслідків війни РФ проти нашої держави, а також для надання їм медичної допомоги й доступу дітей до шкіл, Європейський союз вже передбачив витрати на суму  €500 млн.

За попередніми підрахунками ООН, за останні 6 днів 1 млн українців стали внутрішніми переселенцями, тобто переїхали в інше місце всередині країни. В цей підрахунок не входять ті, хто вже виїхав в країни Європи. Якщо війна Росії проти України не припиниться, то в ООН вважають, що країну можуть залишити понад 4,5 млн осіб.

Як зазначила Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, ЄС вперше в історії вже використовує власний бюджет для закупівлі та постачання озброєння та військової техніки, іншого військового майна для країни, на яку скоєно напад.

«Люди, які так мужньо відстоюють наші європейські цінності, належать до нашої європейської родини. І тому я кажу: хай живе Європа, хай живе вільна та незалежна Україна!», – сказала сьогодні, 1 березня, Урсула фон дер Ляєн на термінових дебатах Європейського парламенту щодо розгляду питання про приєднання України до ЄС.

Back to Top