Monday May 06, 2024

Спеціальна процедура та бойові літаки від Євросоюзу

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Євросоюз хоче бачити Україну у своїх лавах, а прем’єр-міністр  Словаччини Едуард Гегер вийшов з пропозицією прийняти Україну в ЄС за новою спеціальною процедурою.

Тож, сьогодні, 28 лютого, Україна подає заявку на вступ у Євросоюз за цією процедурою.

«Українці давно довели, що всі ми є невід’ємною частиною європейської спільноти. Настав час закріпити це на папері. Україна подає заявку на вступ у ЄС за спеціальною процедурою», – наголосив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Також міністри оборони країн Євросоюзу в екстреному порядку обговорять ситуацію в Україні та ту допомогу, яку необхідно надати нашої країні у зв’язку зі вторгненням РФ та війною. Як зазначив голова зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель, міністри узгодять та скоординують допомогу на всі невідкладні проблеми України. Як відомо, ще вчора, 27 лютого, Євросоюз оголосив про придбання зброї для України – це перший випадок в історії ЄС, коли буде надано летальну зброю третій країні. ЄС навіть надасть України бойові літаки, щоб посилити нашу спроможність вести війну проти РФ.

Back to Top