Saturday Apr 27, 2024

Розгортання ПКС Франції в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні

Повітряно-космічні сили Франції успішно завершили першу фазу широкомасштабного розгортання повітряних засобів великої дальності в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні – на перекидання з Франції до Нової Каледонії оперативної групи винищувачів та транспортних літаків з військовою технікою та особовим складом знадобилося менше 72 годин. Як зазначають у французькому міністерстві оборони, це робиться для зміцнення зв’язків і оперативної сумісності Франції з союзниками по НАТО та партнерами по всьому світу.

На другому етапі цих маневрів французькі військові візьмуть участь у багатонаціональних навчаннях Pitch Black, які стартують у п’ятницю, 19 серпня, в Австралії та завершаться 8 вересня. Метою цих тритижневих багатонаціональних навчань є підготовка льотних екіпажів та підвищення оперативної готовності.

Третя фаза розгортання під назвою Pegase триватиме з 11 по 18 вересня 2022 року. Під час цього етапу французькі військові будуть повертатися з Австралії до місць постійної дислокації через Індонезію та Сінгапур з метою обміну досвідом з колегами з повітряних сил цих країн та відпрацювання питань оперативної взаємодії.

Back to Top