Sunday Apr 28, 2024

«РАМШТАЙН-4»: підтримка України триває

Наступного тижня – 20 липня очікуємо чергову зустріч Контактної групи з оборони України – цю інформацію вже підтвердили у Пентагоні. Це стане четвертою зустріччю союзників та партнерів по НАТО з Україною у так званому форматі «Рамштайн», головний ініціатором якого є США. Зустріч цього разу пройде в онлайн-форматі на відміну від попередньої, яка відбулася 15 червня у Брюсселі за особистої присутності глав оборонних відомств країн НАТО та інших партнерів Альянсу.  Тоді міністр оборони США Ллойд Остін наголосив на посиленні зусиль з підтримки України та її здатності до оборони.

«Ми повинні вимагати від себе більше, щоб впевнитися, що Україна зможе захистити себе, своїх громадян та свою територію. Невиправдана агресія Росії не тільки загроза для України, але і для всієї безпеки у Європі», — підкреслив голова Пентагону.

На сьогодні до Контактної групи з питань оборони України долучилися понад 50 країн, які надають військову та іншу допомогу відповідно до потреб української армії.

Нагадаємо, що 26 квітня на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині відбулася зустріч міністрів оборони 40 країн, метою якої було узгодження військової допомоги для України у протистоянні з Росією. За її результатами було домовлено утворити постійну Контактну групу на підтримку України, яка збиратиметься кожного місяця.

Back to Top