Wednesday Apr 24, 2024

План дій щодо членства в НАТО як потужний поштовх для системної трансформації України

08 05 21 n

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час круглого столу «Рух вперед: шлях України до НАТО» наголосила, що за 30 років незалежності Україна продемонструвала прихильність до демократії, свободи та прав людини, прагнення побудувати міцну суверенну державу, інтегровану в євроатлантичну сім’ю.

За словами Ольги Стефанішиної, співпраця з Північноатлантичним альянсом є ефективною відповіддю на виклики, що стоять сьогодні перед Україною та НАТО. І офіційний Київ готовий зробити ще більший внесок у євроатлантичну безпеку, зокрема, активізувати співпрацю з НАТО в Чорноморському регіоні.
Віце-прем’єр Ольга Стефанішина вважає, що надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО не тільки дасть потужний поштовх для системної трансформації країни, а й стане свідченням трансатлантичної єдності та потужною відповіддю агресивним діям Кремля.
Організаторами дискусії «Рух вперед: шлях України до НАТО» виступила Transatlantic Task Force on Ukraine – Трансатлантична робоча група, яка була створена у жовтні 2018 року Німецьким фондом Маршалла США та Реанімаційним Пакетом Реформ. Основна діяльність робочої групи спрямована на посилення взаємодії між США, Європою та Україною, а також для обміну інформацією між політиками, лідерами думок і громадськими організаціями щодо політичних, економічних і безпекових проблем, які впливають на Україну та її взаємодію із західними партнерами.

08 05 21 n

Back to Top