Friday Apr 19, 2024

Перехід Державної служби України з надзвичайних ситуацій до стандартів НАТО

пост 18 30.10 МЧС

Відповідно до Річної національної програми Україна-НАТО на 2020 рік Державна служба України з надзвичайних ситуацій є головними виконавцем 17 заходів та співвиконавцем 47 заходів.

У рамках РНП-2020 продовжується інформування НАТО, країн-членів та держав-партнерів Альянсу щодо реалізації ключових завдань та заходів, а саме: продовження реформування системи ДСНС, розвиток системи гуманітарного розмінування в України, підвищення взаємосумісності підрозділів ДСНС з підрозділами держав-членів НАТО та ЄС, розвиток єдиної авіаційної системи безпеки та цивільного захисту в державі, оцінка ризиків виникнення надзвичайних ситуацій тощо.
У межах Меморандуму про взаєморозуміння у галузі планування при надзвичайних ситуаціях цивільного характеру та готовності до катастроф між Україною і НАТО (підписаний у 1997 році) організовано цілодобовий обмін інформацією між Державним центром управління у надзвичайних ситуаціях ДСНС та Євроатлантичним координаційним центром реагування та катастрофи щодо загроз виникнення надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків, надходження запитів про допомогу та залучення сил до рятувальних операцій на території інших держав.
З 2000 року рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій взяли участь у 14 міжнародних польових навчаннях НАТО із залученням техніки та спеціального обладнання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, які регулярно проводяться Альянсом за участю країн-членів та держав-партерів.
У 2001 році за підтримки Офісу зв’язку НАТО в Україні, в Інституті державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту створено та обладнано лінгафонний кабінет та організовано роботу курсів з мовної підготовки (англійська мова) персоналу органів та підрозділів цивільного захисту за стандартами NATO STANAG-6001.
Щороку до навчання на зазначених курсах залучається понад 100 осіб із числа осіб начальницького складу служби цивільного персоналу.

пост 18 30.10 МЧС

Слідкуйте за реалізацією проекту на наших електронних ресурсах в:
Facebook,

Instagram,

Telegram,

Twitter,

Tic Tok,

Youtube

Буде інформативно та цікаво!

Проект “Стандарти НАТО для сектору безпеки і оборони України: розуміння і сприйняття” реалізується за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.

Back to Top