Tuesday Apr 16, 2024

OPEN SPIRIT-2021: союзники роблять Балтійське море безпечнішим

19 04

У Балтійському морі розпочалися традиційні морські навчання НАТО Open Spirit-2021. Загальне керівництво навчаннями здійснюють представники військово-морських сил Естонії. До навчань залучено 21 корабель з 11 країн союзників, зокрема кораблі Першої постійної протимінної групи НАТО.

Протимінна операція Open Spirit проводиться у Балтійському морі щороку з головною метою пошуку та знешкодження морських мін та інших боєприпасів, які залишилися з часів Першої та Другої світових війн. Військові тральщики НАТО роблять вагомий внесок у підвищення безпеки судноплавству, а також зниження загроз рибальству та довкілля в цьому регіоні.

За словами командира Першої постійної протимінної групи НАТО капітан-лейтенанта ВМС Королівства Нідерландів Яна Вейхерса, окрім зазначених вище завдань, союзники під час навчань Open Spirit-2021 в черговий раз матимуть нагоду підвищити рівень спільної взаємодії щодо відпрацювання бойових завдань на морі та посилити співпрацю ВМС Естонії з моряками із інших країн, які беруть участь в цьогорічній операції.

До речі, 15 квітня кораблі Першої постійної протимінної групи НАТО закінчили операцію НАТО HODOPS щодо розмінування морської акваторії поблизу берегів Латвії – у Ірбенській протоці та Ризькій затоці.

Back to Top