Thursday Apr 25, 2024

НАТО підтримує суверенітет і територіальну цілісність України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг засуджує рішення Росії щодо визнання так званих «ДНР» та «ЛНР» і наголошує, що НАТО підтримує суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах. 

Як зазначив Столтенберг у своєму зверненні, таке рішення Кремля ще більше підриває суверенітет та територіальну цілісність України, підриває зусилля щодо врегулювання конфлікту та порушує Мінські угоди, стороною яких є Росія.

«У 2015 році Рада Безпеки ООН, до складу якої входить Росія, підтвердила повну повагу до суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України. Донецьк і Луганськ входять до складу України», – підкреслив Єнс Столтенберг. 

Однак за словами очільника НАТО, Москва продовжує розпалювати конфлікт на сході України, надаючи фінансову та військову підтримку сепаратистам. Вона також намагається створити привід для чергового вторгнення в Україну. 

Тож Генсек Альянсу наголосив, що союзники наполегливо закликають Росію вибрати шлях дипломатії та негайно скасувати своє масове військове нарощування в Україні та навколо неї, а також вивести свої сили з України відповідно до своїх міжнародних зобов’язань.

Back to Top