Monday May 06, 2024

США планують надати Україні надсучасну зброю

Україні у найближчому майбутньому слід очікувати на додаткові постачання озброєння – як зазначив радник з національної безпеки США Джейк Салліван, Сполучені Штати разом з партнерами шукають можливості аби надати української армії системи ППО більшої дальності, артилерійські системи та системи берегової оборони.

“Ми не завжди можемо афішувати те, що поставляється – з поваги до наших союзників і партнерів, або ж з міркувань операційної чутливості. Але ми рухаємося швидко й ефективно, щоб здійснити ці постачання”, – сказав Джейк Салліван.

Нагадаємо, що 1 квітня у Пентагоні оголосили про виділення додаткових $300 млн військової підтримки для України. Серед іншого, в новий пакет входять ракетні системи з лазерним наведенням, дрони-камікадзе Switchblade, дрони Puma, броньовані автомобілі Humvee, кулемети, тактичне спорядження та медикаменти.

Перед цим у Білому домі виділили Україні $800 млн військової допомоги – в цей пакет увійшли ПЗРК Stinger та ПТРК Javelin, стрілецька зброя та інше спорядження.

Загалом з січня 2021 року Сполучені Штати надали Україні військової допомоги на суму понад $2,3 млрд.

Back to Top