Friday Apr 19, 2024

FURIOUS WOLF-21: діяти за стандартами НАТО

15 03 ун

В Естонії та Литві завершилися навчання НАТО Furious Wolf-21, які стартували ще 15 лютого – протягом усього цього часу авіаційні коригувальники з Єдиної команди управління нападом (JTACs) спільно з натовськими військовими льотчиками на винищувачах Eurofighter Typhoon відпрацьовували питання підвищення оперативної сумісності, а також спільну тактику ведення бойових дій.

Дані навчання якраз спеціально розроблені для інтеграції повітряних і наземних операцій, щоб коригувальники і пілоти, користуючись типовими процедурами та стандартами НАТО, змогли до автоматизму відпрацювати питання підтримання з повітря сухопутних підрозділів Альянсу.

Тому одне з головних завдань Furious Wolf, які є регулярними навчаннями НАТО та проводяться двічі на рік, полягає в удосконаленні у наземного і льотного складу навичок так званої Безпосередньої повітряної підтримки (Close Air Support). На навчання також активно залучаються авіаційні корегувальники, які входить до складу багатонаціональних батальйонних бойових груп НАТО, розгорнутих в Балтійському регіоні.

Так як особовий склад Бойових груп НАТО несе службу на ротаційній основі, союзники використовують всі можливості, в тому числі й навчання Furious Wolf, для досягнення високої оперативної сумісності.

Як підкреслюють в штабі ВПС Естонії, навчання Furious Wolf є дієвим механізмом для відпрацювання взаємодії авіанавідників союзників та естонських військових фахівців відповідно до стандартів, які використовуються в НАТО.

Back to Top