Friday Mar 29, 2024

Експерти НАТО відвідали центри підготовки сержантського складу

Відбувся візит в Україну експертів НАТО з питань розвитку професійного сержантського корпусу та підготовки особового складу.

Візит відбувся в рамках програми НАТО «Defense Education Enhancement Program — NCO Ukraine». З української сторони участь в роботі прийняли головний старшина Збройних Сил України, головні старшини видів Збройних Сил, представники Управління по роботі з сержантським складом Генерального штабу Збройних Сил України та центрів підготовки сержантського складу.

 

Метою заходу було оцінити ефективність діяльності центрів підготовки сержантського складу, відповідність процесу організації навчання особового складу принципам та стандартам, прийнятим в Альянсі, надати рекомендації щодо подальшого розвитку центрів.

В загальному, іноземні фахівці зазначили значний прогрес в розвитку центрів та системи професійної підготовки українських сержантів, зокрема вони відмітили покращення в укомплектованості інструкторських посад, підвищення підготовленості та методичної майстерності інструкторів, вдосконалення інфраструктури та навчально-матеріальної бази, вдосконалення навчальних програм курсів лідерства та курсів інструкторів за усіма рівнями.

За результатами роботи експертами НАТО було надано низку рекомендацій щодо подальшого розвитку центрів підготовки сержантського складу Збройних Сил України.

Back to Top