Friday Apr 19, 2024

«АНТОНОВ» І НАТО: співпраця ще на 5 років

«АНТОНОВ» І НАТО: співпраця ще на 5 років

Держпідприємство «Антонов» гарантовано протягом п’яти років буде виконувати стратегічні авіаперевезення в інтересах НАТО.

Відповідний контракт сторони підписали в рамках програми «Міжнародне рішення стратегічних повітряних перевезень» (SALIS). Українські транспортні літаки – в основному Ан-124 «Руслан» – беруть участь у цій натовській програмі з 2018 року. Також для перевезень залучається і гордість вітчизняного повітряного флоту і найбільший у світі за вантажопідйомністю літак – Ан-225 «Мрія». У липні цього року якраз цей літак був задіяний НАТО для термінового перевезення медичного вантажу з Німеччини в африканську Намібію.

Згідно з новим контрактом, «Антонов» як і раніше через компанію Antonov Logistics Salis, яка є оператором для перевезень в інтересах Альянсу, надаватиме Агентству підтримки і закупівель НАТО транспортні літаки для екстреної доставки вантажів у кризових ситуаціях або великогабаритних вантажів.

На сьогодні дев’ять країн НАТО – Бельгія, Угорщина, Німеччина, Норвегія, Польща, Словаччина, Словенія, Франція та Чеська Республіка беруть участь у програмі НАТО SALIS.

Back to Top