Tuesday Apr 30, 2024

Відео

США надають Литві нові JLTV


Литва, яка є членом НАТО з 2004 року продовжує модернізувати власні збройні сили. Одним з аспектів цієї модернізації є переоснащення армії сучасною технікою – відповідно до контракту, підписаного між Вільнюсом та Вашингтоном у 2019 році, для литовських збройних сил буде закуплено 200 так званих Спільних легких тактичних транспортних засобів – JLTV.
Довідка Ukraine to NATO: На сьогодні JLTV вважається найсучаснішим легким тактичним транспортним засобом з посиленими характеристиками. JLTV озброєні 12,7 мм кулеметом M2 QCB, який знаходиться на навісній башті. Військовий автомобіль виробляє американська компанія Oshkosh Defense.

55 Airbus Helicopters для МВС України

Французька компанія Airbus Helicopters SAS до кінця цього року передасть Україні 22 вертольоти власного виробництва. Всього в рамках підписаного ще у 2018 році контракту Україна отримує 55 машин – 17 вже успішно використовуються в структурах МВС – у Держприкордонслужбі, Нацгврадії, Нацполіціі та Держслужбі з надзвичайних ситуацій. Лінійка вертольотів представлена моделями Н145 (Нацполіція) та Н225 ( Нацгвардія та ДСНС).

У НЕБІ НАД ЄВРОПОЮ


США планують перекинути в Європу винищувачі-бомбардувальники 5 покоління F-35 в рамках постійного розміщення цих бойових машин на континенті. Одна з цілей, заради якої передбачена передислокація сучасних винищувачів зі США до Європи, полягає в гарантованому захисті союзників.

ARIADNE 2021: оперативна сумісність союзників у морі


На навчаннях НАТО ARIADNE 2021 моряки з 2-ої постійної протимінної групи НАТО тренувалися взаємодіяти під час операцій щодо знищення мін та забезпечення безпеки судноплавства в Середземному морі.
Довідка Ukraine to NATO: Друга постійна протимінна група НАТО (англійською – Standing NATO Mine Countermeasures Group 2; SNMCMG2) — одна з морських груп швидкого реагування НАТО, яка була створена 27 травня 1999 року. Головне завдання цього морського підрозділу НАТО — пошук, виявлення та знищення морських мін, а також супровід кораблів і суден через мінні загородження. Акваторія пошуку мін охоплює Середземне та Адріатичне моря. SNMCMG2 безпосередньо підпорядкована Об’єднаному командуванню ОЗС НАТО (Неаполь).

DYNAMIC MANTA 2021: боротьба проти підводних човнів


У Середземному морі біля сицилійського узбережжя завершилися морські навчання НАТО Dynamic Manta 2021 (DYMA21), які Альянс проводить щорічно. Саме ці навчання багато хто з експертів вважає найскладнішими для натовських військових в сенсі виконання навчально-бойових завдань. Dynamic Manta – це своєрідний «полігон», на якому натовські моряки та льотчики навчаються виявляти та знищувати підводні човни противника.
Довідка Ukraine to NATO: За сценарієм навчань моряки надводних кораблів та льотчики морської авіації ведуть активний пошук підводних човнів та відпрацьовують навички по їх знищенню, а підводники, в свою чергу, «полюють» на надводні цілі в тісній взаємодії зі «своїми» кораблями та літаками.

Шлях України до Альянсу

 

 

Back to Top